fbpx

ארבעה מיתוסים על תרופות נגד כאבים

הן לא פותרות את שורש הבעיה, מינון גבוה יותר לא יעיל, כל אחד יכול להתמכר והן לא תמיד בטוחות. הנה כמה דברים שאולי לא ידעתם על תרופות לשיכוך כאבים.

בעבר כתבנו כאן על "מגפת התרופות לשיכוך כאבים", הפוגעת ביותר ויותר בני אדם בעולם המערבי, ובמיוחד בארצות הברית, שבה אחד מכל שלושה אנשים נוטל תרופות מרשם לשיכוך כאבים (מסוג אופיואידים לדוגמה).

למעשה, מחקרים קובעים כי אחרי שימוש רציף של כארבעה שבועות ואף פחות מכך, עלולות תרופות מרשם מעין אלו, לגרום להתמכרות קשה ופגיעה בתחומי חיים רבים.

כידוע, תרופות אלו ניתנות לטיפול קצר-מועד בכאבים ברמה בינונית-גבוהה, כגון כאבים הנובעים מפציעה או כאבים הפוקדים אותנו אחרי ניתוח. אבל מסתבר שגם בתחום זה, יש לא מעט מיתוסים בקרב מטופלים רבים. הנה כמה מהם.

ואם תוסיפו את מגפת ההתמכרות למיתוסים הבאים, תגלו שמומלץ לחשוב פעמיים ולנסות שיטות ריפוי אחרות לפני שפונים לתרופות מרשם לשיכוך כאבים (ולעתים גם לתרופות ללא מרשם).

מיתוס מס' 1: משככי כאבים יפתרו את הבעיה

ובכן, הם לא. תהיה זו טעות לחשוב שמשככי הכאבים – יעילים וחזקים ככל שיהיו – יפתרו את מקור הבעיה שגורמת לכאבים. כיאה לשמם, הם מטפלים בכאב עצמו. לא יותר מכך.

מיתוס מס' 2: אני לא אתמכר

משככי כאבים ממכרים, נקודה. יש מי שסוברים שאם קיבלת מרשם מרפא המשפחה שלך, הרי שאתה בצד הבטוח. וזה לא תמיד נכון. שיטוט קצר באינטרנט יחשוף בפניכם את ממדיה המבהילים של ההתמכרות למשככי כאבים, וההשפעות השליליות שלה. בדיוק כמו הרואין ודומיו. כך או אחרת, התמכרות מסוג זה אינה תלויה בקווי האופי שלך, במטען הגנטי שלך, בסביבה שלך או במצב הסוציו-אקונומי שלך.

מיתוס מס' 3: ככל שהמינון גבוה יותר, כך ההשפעה טובה יותר

במקרים רבים – ובמיוחד לאור העובדה שהכאבים עלולים להיות בלתי נסבלים ולשבש באופן רגעי את ההיגיון הבריא – יש מי שייטלו כמות כפולה או משולשת של משככי כאבים. אבל מסתבר שאין טעות גדולה מזו. יש לכך שתי סיבות: האחת היא סכנת מינון היתר והשנייה היא יצירת מצב שבו הגוף מתרגל למינון מוגבר, מה שמוביל להשפעה פחותה וכן לתלות גופנית.

מיתוס מס' 4: תרופות לשיכוך כאבים לא פוגעות בגוף

ושוב, זה שקיבלת תרופת מרשם לא אומר שהיא לא עלולה להזיק לך בשימוש ממושך. מעבר להתמכרות ותלות גופנית, מומלץ לעיין ברשימת תופעות הלוואי שמגיעות עם תרופות שונות. מחקרים הוכיחו כי תרופות מעין אלו גורמות למגוון אדיר של בעיות ותחלואים. רשימה חלקית כוללת שינויים מבניים במוח, פגיעה במערכת החיסונית, כשל נשימתי, בעיות לב, כשלים בכבד ובכליות, בעיות במערכת העיכול ואף קריסת מערכות כללית, במקרים קיצוניים. כידוע, אמצעי שיכוך הכאבים לא מתמצים רק בתרופות. ההיצע כולל מגוון נרחב: מטיפולים תנועתיים במכוני פיזיותרפיה ובמרפאות כאב ועד מכשירים ביתיים נגד כאבים, המיועדים לריפוי כאב תוך שימוש בטכנולוגיית מתקדמות.

  

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *