fbpx

האם אתם באמת יודעים לשבת?

באיזה גיל למדתם לשבת? שישה חודשים? שמונה חודשים? ואולי עד היום לא באמת למדתם לשבת "נכון"? כמה מילים על ישיבה נכונה, תנוחת עבודה וכאבים.

אז בואו נפתח לרגע את הנושא הכל כך פשוט לכאורה של הישיבה. כי בין אם נרצה בכך ובין אם לא – רבים מאיתנו מעבירים את רוב שעות היום שלנו בישיבה על כיסא. הקופאי בסופר, המתכנת בחברת הפיתוח, פקיד הקבלה בלובי, המעצב, האדריכל, המנהל הבכיר… מי לא, בעצם?

אבל זה לא היה כך מאז ומעולם, כמובן. הרי כמו רוב היצורים על פני כדור הארץ – גם אנחנו נועדנו לזוז ולא להיות צמודים למסך. אז נכון, העת המודרנית הביאה עתה טכנולוגיה חכמה, רפואה מתקדמת והרבה מאוד.. כיסאות.

והישיבה הממושכת הזו טומנת בחובה סכנות בריאותיות של ממש. כאבי גב ומפרקים – כמובן, אבל גם בעיות קשות כסוכרת, השמנה, לחץ דם, פגיעה בשלד ובשרירים, ומה לא.

בוודאי תאמרו: "טוב, אחרי 8-9 שעות מול המסך, אני יוצא להליכה של שעה בפארק". אבל האם ההליכה הזו "מכפרת" על הישיבה הממושכת? תתפלאו, אבל יותר ויותר מחקרים קובעים כי גם אם אתם נוהגים להתאמן באופן קבוע, ההשפעות השליליות של הישיבה הממושכת לא ייעלמו כלל.

אז מה עושים?

נפלאות הטיימר: אחד הפתרונות היעילים להפחתת השפעת הישיבה הממושכת, הוא פשוט למדי: בכל חצי שעה מתרוממים, עושים כמה תנועות לחילוץ עצמות, צועדים כמה דקות במרחב העבודה שלכם – וחוזרים למחשב. זה לא קסם, אבל זה בהחלט יפחית במידה מסוימת את ההשפעה של הישיבה. ואחרי שקבעתם לעצמכם טיימר חילוץ עצמות אחת ל-30 דקות (וגם תירוץ טוב לבוס), יש עוד כמה שיטות שיקלו עליכם.

לשבת חכם, לשבת נכון: כדי להימנע מכאבי גב, צוואר ושרירים, ארגנו לכם את סביבת העבודה באופן חכם ובריא: מקלדת ארגונומית, עכבר עם תמיכה ובעיקר – כיסא אורתופדי שיספק תמיכה בריאה לגוף. זאת לצד מיקום נכון של גובה שולחן העבודה והמרחק מהמסך.

מנח הגוף בעבודה: בדיוק כפי שאינכם שוכחים לבדוק מיילים אחת לזמן-מה, אל תשכחו לבדוק את מנח הגוף שלכם בזמן שאתם עובדים: הגב ישר (אך הקפידו שלא יהיה זקוף יתר על המידה) וצמוד ככל האפשר לגב הכיסא. הצוואר זקוף, הסנטר מוטה מעט למטה וכפות הרגליים (כולל העקבים) מעוגנות היטב לרצפה. ואם בכל זאת הכאבים פוקדים אתכם אחרי יום עבודה, מומלץ גם לעשות שימוש במכשירים ביתיים לשיכוך כאבים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *