אז רגע, הכאב שאת או אתה חשים בזמן האימון הוא "לא נוח", "כאב טוב" או "בלתי נסבל"? ובכלל, האם יש דרך לדעת מתי הזמן הנכון לעצור את האימון?
בואו נתחיל מהעובדה שאף אחד לא יתווכח עמה: אימון ספורטיבי הוא עניין חשוב. הוא משפר את הכושר הגופני, תורם לבריאות הכללית, משפר את מצב הרוח ומחדד את המחשבה.
אז אתם עדיין מול המסך?
חכו. לפני שאתם שועטים לעבר שבילי הפארק עם נעלי הריצה החדשות, כדי לדעת דבר או שניים על הקשר בין אימון, כאבים ומה שביניהם.
באופן טבעי, אימון גופני מלווה לעתים קרובות במיחושים כאלו ואחרים, חלקם עשויים אף לפגוע בכם. מצד שני, אם תעצרו את האימון עם הופעת הכאב הקל הראשון – כנראה שלעולם לא תתאמנו עוד. החוכמה, כמו במקרים רבים, היא למצוא את הדרך הנכונה לכם. כאשר מילת המפתח היא "לכם", באופן אישי.
אז מתי ממשיכים? ומתי עוצרים לנוח? בכתבת עומק שפורסמה בנושא באתר החדשות האמריקני ABC, צוין כי בראש ובראשונה, יש להבחין בין "כאב" לבין "חוסר נוחות". אותו "חוסר נוחות" הוא מה שרבים יכנו בשם "כאב טוב", והוא מהווה חלק מבלתי נפרד מתהליך האימון. אך ברגע שתחושה זו הופכת לכאב שמוגדר כתחושה עזה של "צריבה" או "דקירה", זהו הסימן שהגוף שלכם מאותת לכם להרגיע. בנוסף, אם אתם חשים שהכאב מופיע במפרקים, בשרירים ובחזה – הפסיקו את האימון. כך למשל, מצבים כגון כאב חד בברכיים שפוגע ביכולת שלכם לנוע כהלכה.
אם תחושת הצריבה נעלמה לאחר שהפסקתם את האימון, אפשר להמשיך אחרי המנוחה.
הכירו: "הכאב הטוב"
לעומת זאת, "הכאב הטוב" מסמן שינוי חיובי שמתחולל בגוף בעקבות האימון. זהו חלק מתהליך ההסתגלות שלכם לאימון הגופני. כאבים אלו מעידים על ייצור חומצות לקטיות בשריר (חומצות חלב). חומצה זו מצטברת בשריר ומדמה תחושה של "שריר תפוס".
הגוף מייצר את החומצות הללו כדי להתמודד עם מחסור פתאומי באנרגיה. ולכן, ככל שמתאמנים בעצימות גבוהה יותר, כך ייגבר ייצור החומצות הלקטיות. עם הזמן, ככל שהכושר הגופני שלכם ישתפר, כך הגוף יזדקק לייצר פחות ופחות חומצות מעין אלו – והכאבים ייפסקו.
כך או אחרת, חשוב מאוד לתת לגוף זמן הסתגלות, להקשיב ליכולת שלו, למצוקות שלו, ולא להגזים. במקרה הצורך, מומלץ גם לעשות שימוש במכשירים ביתיים לשיכוך כאבים. הסוד הוא לבצע את האימונים שלכם בשיטת "ניסוי וטעייה". כי רק אתם מכירים הכי טוב את… עצמכם.
כן אבל מה עושים אם יש צריבה שמפריאה לתנוע והיתנהלות שמגיע שאתה מתעמן ורופאים ופיזותרפיה ומעמנים לא אוזרים אז אין איך להיתמן כוח ולבתר על זה
יובל שלום,
במידה ויש צריבה על גבי העור אנו ממליצים לך ליצור איתנו קשר טלפוני לייעוץ עמוק יותר בכדי לוודא שאתה מתאים לטיפול.
סוליו אלפא קיור הינו מכשיר טיפולי רפואי שמתאים למעל 90% מסוגי הכאב ואנו תמיד שמחים לייעץ בכל סוג של כאב.
בברכה,
צוות סוליו