fbpx

כל מה שרציתם לדעת על דורבן בכף הרגל

כאשר מופיע "דורבן" בכך הרגל, אי אפשר יהיה להתעלם ממנו. ברובם המכריע של המקרים, הוא יופיע בצורת כאב בעקב הרגל, במיוחד אחרי שקמים ממנוחה ארוכה. האם יש מה לעשות? בהחלט!

בין אם זה מרגיש כמו דקירה, צריבה או לחץ עמום – כאשר מופיע "דורבן" בכך הרגל, אי אפשר יהיה להתעלם ממנו. ברובם המכריע של המקרים, הוא יופיע בצורת כאב בעקב הרגל, במיוחד אחרי שקמים ממנוחה ארוכה, כגון שנת לילה. דורכים – והכאב מפלח.

"דורבן" הוא כינוי עממי לדלקת בשם Plantar fasciitis, שמתרחשת באחת מרצועות כף הרגל, באזור העקב. רצועה רחבה זו קרויה "חיתולית כפית" – והיא זו שמחברת את עצמות כף הרגל וכן עוטפת את השרירים באזור זה. ניתן לדמות אותה לקפיץ רחב המצוי בתחתית כף הרגל.

הגורמים לדלקת יכולים להיות, בין השאר, הפעלת עומס ממושך על הרצועה – מה שאומר שאם אתם נוטים לעמוד במשך שעות ארוכות, ואף לצעוד במהירות או לרוץ באופן קבוע, גם אתם מצויים בסיכון. כך גם ספורטאים ורקדנים.

נוסף על כך, פעילות מאומצת, שימוש בנעליים לא מתאימות וגם השמנה – עלולים להגדיל את הסיכויים. הסטטיסטיקה מספרת כי 100 מכל אלף איש ילקו בשלב זה או אחר של חייהם ב"דורבן", כאשר הגילאים שבהם השכיחות עולה במיוחד הם 45-55.

כאמור, הסבל הקיצוני ביותר מדלקת זו מתרחש מיד לאחר הקימה מהמיטה, עם הצעדים הראשונים של הבוקר. אך גם טיפוס במעלה המדרגות ופעילויות נוספות עלול להחמיר את הכאב. כאשר הכאבים מלווים בשטפי דם, תחושה של חום באזור וכאבים שמטפסים במעלה הרגל – יש להגיע לייעוץ רפואי בהקדם האפשרי, כדי לשלול בעיות אחרות.

האבחון נעשה באופן ידני על ידי הרופא, וזאת מאחר שצילום רנטגן לא משקף היטב את הרצועות, כך שהוא עשוי להיות מיותר במקרים רבים. במקרים הקלים, מנוחה תעשה היטב את העבודה, כמו גם הנחת משטח קפוא על האזור הכואב מספר פעמים ביום, למשך 10 דקות לפחות בכל פעם. זאת לצד הימנעות מאותה פעילות שגורמת לעומסים על כף הרגל ובכך גם לכאב.

במקרים רבים, כדאי לשקול רכישת מדרסים ביו-מכניים, לשם הפחתת העומס באזור הכואב. במקרים קשים יותר, יציע הרופא מספר אופציות, בהתאם למצב. אלו כוללות הפניה לפיזיותרפיה (שם ילמדו אתכם לבצע תרגילים לחיזוק ומתיחת שרירים), זריקות של סטרואידים ועוד. במקרים נדירים יותר, בעיקר כאשר קיים נזק או שאין שיפור והמצב בלתי נסבל, יציע הרופא התערבות כירורגית לטיפול ברצועה. עם זאת, לא כל בעלי המקצוע תמימי דעים באשר ליעילותו של ניתוח מסוג זה.

כך או אחרת, חשוב מאוד לטפל בבעיה, כדי לא "לגרור" אותה ולגרום לבעיות נוספות כגון חוסר יציבות, שינויים ניווניים, נזק לרצועה ועוד.

מומלץ מאוד גם להתנסות בטכנולוגיות מתקדמות להקלה על כאב, ובראשן – מכשירים ביתיים כגון "אלפא קיור פלוס", מכשיר קל, פשוט וידידותי למשתמש.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *