fbpx

נפצעתם? כך תקלו על הכאב בקלות

פציעה
פציעה

זה יכול לקרות בכל מקום ובכל זמן: נפילה, מעידה, החלקה, תאונה או פציעת ספורט. ורק כאשר זה קורה – נזכרים להיזהר… קבלו רשימה של טיפים וטריקים שיסייעו לכם להחלים מהר יותר מפציעות, עם מינימום כאבים.

כולנו חווינו סוג כזה או אחר של פציעות מקריות בחיינו, ונדמה שאין באמת כל דרך להימנע מכך. הבעיה היא שמעבר לרגע הפציעה הקצרצר ולכאב המיידי, במקרים רבים צץ כאב המלווה אותנו זמן רב לאחר המקרה עצמו. וזה לא משנה אם נגרם נזק ממשי או לא. הרי הכאב הוא אותו כאב.

לעתים הכאב אף מלווה במגבלת תנועה, בין אם לטווח קצר או ארוך. תשאלו את מי שפרקו כתף או נקעו קרסול. ועדיין לא הזכרנו את העניין הנפשי – שמאלץ אותנו לקחת ימי חופש ולבלות זמן בבית, סובלים ומוגבלים בתנועה.

כך או אחרת, במקרים מעין אלו חשוב להיות קשובים לאיתותים שהגוף מוסר לנו, באשר לאופי הכאב והנזק הכרוך בפציעה. זאת ועוד: חשוב לדעת מתי ביקור אצל רופא הוא עניין קריטי ומתי מדובר בפציעה מהסוג שעמו ניתן להתמודד באמצעים ביתיים, או פשוט כזו שדורשת זמן החלמה. בקיצור, כל מקרה לגופו (תרתי משמע).

ישנם מספר "כללי אצבע", לפיהם ניתן לאמוד את סוג ואופי הכאב – כמו גם הטיפול בו. כך למשל, יש מי שסבורים כי אם הכאב נמשך 12-8 ימים ברציפות, או אם הוא פתאומי או חמור באופן קיצוני – יש לפנות בהקדם לרופא. אם מדובר במקרים פשוטים יותר וחמורים פחות, יש מספר פעולות שניתן לבצע כדי להקל על החיים:

סודות הקור: כולנו יודעים זאת אבל לא תמיד מפנימים – במקרים רבים, הנחת שקית קרח על האזור שנפגע תאט את התהליכים הדלקתיים. הקור מכווץ את כלי הדם, ובכך גם ממזער את ממדי הנפיחות והדלקת. כדי לא לפגוע בעור, הקפידו לא להניח את שקית הקרח במקום אחד במשך 10 דקות ויותר.

סודות החום: וכעת – לצד השני של המטבע: מספר ימים לאחר הפגיעה הראשונית, מומלץ דווקא לחמם את האזור הפגוע, בכדי לעודד את זרימת הדם אליו ובכך גם את ההחלמה.

מנוחה נכונה: עצה טובה במיוחד היא תמיד לעשות פסק זמן ולנוח, בעת באזור או אבר מסוים נפגע. אל תנסו לבצע פעולות כואבות בכוח, אך מאידך – יש להמשיך לנוע ולעסוק בשגרת היומיום באופן רך ומתון.

מתיחות מתונות: אחרי מנוחה קצרה (של יום או מעט יותר), מומלץ לבצע מספר פעמים ביום מתיחות קלות ומתונות, כדי להניע את המפרקים והשרירים, וכדי לשמר את טווח התנועה המלא שלכם. פעולות אלו עשויות לזרז את ההבראה ולהרחיק את הכאב.

לאכול נכון: בזמן ההחלמה, ובמיוחד לאור העובדה שיש סיכוי שאתם בבית, חשוב לא "להתפרע" ולשמור על תזונה מאוזנת. גם כדי לא לעלות במשקל וגם כדי לזרז את ההחלמה – שהרי עודף של מלחים וסוכרים רק יאט אותה. ובעיקר – שתו הרבה.

טכנולוגיה מתקדמת: עם זאת, למרות שמדובר שמצב שברוב המקרים חולף בעצמו, הדבר האחרון שאתם רוצים הוא להיכנע לכאב. לכן, יותר ממומלץ לעשות שימוש במכשירים ייעודיים להקלה על כאב, שיעילותם מוכחת.

לחזור לשגרה: נחתם? התפנקתם? לאחר מספר ימים, וכאשר המצב משתפר, מומלץ לחזור לשגרת החיים הרגילה. פשוט תנו לשרירים, לעצמות ולמפרקים לחזור לעצמם.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *