כל מה שרציתם לדעת על דלקות
רציתם לדעת יותר על דלקות? כולם מכירים ומשתמשים במושג דלקת וסביר שגם סבלו מאחת לפחות. אבל מהי דלקת בדיוק? מדוע היא מתפתחת? מהם הסוגים השונים של דלקות?
דלקת כשמה כן היא – בתהליך דלקתי נוצרת "דליקה" (בערה), המתבטאת בעליית חום הגוף והמערכת החיסונית נכנסת למצב לוחמה. ישנם סוגים שונים של דלקות, לכל אחת מנגנון פעולה וביטוי האופייניים לה.
סוגי דלקות
כל מה שרציתם לדעת על דלקות הנה לפניכם:
ישנן דרכים שונות לסווג את סוגי הדלקות: על פי הגורמים לדלקת, על פי חומרת התוצאות, מיקום הדלקת בגוף או על פי דרכי פעולתה
דלקת מקומית לעומת כללית
דלקת מקומית – מתרכזת במיקום ספציפי בגוף. לדוגמה: דלקת בגיד האגודל ממנה סובלים קלדנים בשל עומס על פעולת האצבעות שהפעיל את התהליך הדלקתי.
דלקת כללית – דלקת המערבת מערכות גוף רבות. לדוגמה: וירוס/חיידק החודר לגוף, מפעיל תאי דלקת (כחלק מהמערכת החיסונית) ייעודיים. במצב כזה החולה יסבול מחום גבוה ודופק מהיר, שעלולים להוביל לאי ספיקה ופגיעה במערכות גוף שונות, שבמצב קיצוני תגרום למוות.
דלקת חדה לעומת כרונית
דלקת חדה – דלקת חדה היא שרשרת של תהליכים המתחילה בזרימת דם מוגברת לאזור הפגוע. גודש דם זה הוא הגורם לאודם ולחום המקומי שהם מסימניה הראשונים של הדלקת. בשלב הבא עולה רמת החדירות של דופן כלי הדם המקומיים, עקב שינויים החלים בה. במצב זה מתרחשת "דליפה" של נוזל הדם ותכולתו, מתוך כלי הדם אל האזור הנגוע. התוצאה הישירה היא בצקת ונפיחות. הנפיחות גורמת ללחץ על קצות העצבים המקומיים והוא המקור לכאב. כך נוצרים סימניה הקלאסיים של הדלקת.
דלקת כרונית – מתרחשת כאשר השפעת מחולל הנזק ברקמה ממושכת, או לאחר הרס רקמה ויצירת חלל. ניתן לדמות את המחלה לאש. בדלקת כרונית הדימוי יהיה לאש ששככה, אך גחלים לוחשות נותרו במדורה. אותם גחלים עלולים מדי פעם להתלקח לאש חזקה או לגרום לכוויות מקומיות. כאשר הגחלים במצב רגוע, זהו מצב של רמיסיה או הפוגה במחלה דלקתית כרונית וכאשר נדלקת אש, מדובר במחלה פעילה או התלקחות של המחלה.
דלקות עם חום או קור – מהו הטיפול היעיל לטיפול בכאבים?
במקרים של דלקת פעילה, חימום האיזור עלול להחמיר את הדלקת או לפחות לעכב את ההחלמה. כאשר אתם סובלים מנפיחות או אדמומיות, לחיצה על האזור עם קרח, יכולה לצמצם את כמות הנוזלים ולהפחית את הנפיחות.
עם זאת, לאחר שהדלקת מופחתת, החום יכול לסייע נגד הנוקשות והכאבים. לחום יש תכונה המסייעת להרגיע, על כך יכול להעיד כל מי שנכנס בסוף יום למקלחת חמה ומפנקת. החום מקל על תנועת שרירים, גידים ומפרקים נוקשים. במקרה של כאב כרוני כמו בדלקת מפרקים ניוונית, דלקת כרונית בגב או באזורים שונים נוספים טיפול בחום בהחלט יכול לשכך את הכאב ולסייע לטיפול בדלקת. דלקות כרוניות לעיתים קרובות יוצרות סביבן חסימה של כלי דם, חימום הרקמות העמוקות של הגוף באזור הדלקת גורם להרחבה של כלי הדם ולפתיחת החסימות סביב הדלקת, כך שמטיפול לטיפול ניתן ממש להקטין ואף להעלים את הדלקת.
הכירו את מכשיר הסוליו אלפא, המכשיר מבוסס על פיתוח ישראלי חדשני ונחשב לפורץ דרך בארץ ובעולם בכל הנוגע לטיפול בכאבים. מכשיר הסוליו עושה שימוש בשלוש טכנולוגיות: לייזר רך, אינפרא אדום וגלי רדיו. השימוש במכשיר מעורר את מנגנוני הריפוי הטבעיים של הגוף תוך חדירה לרקמות עמוקות. כל המילים האלו אומרות דבר אחד: הפחתה בכאבים וטיפול בשורש הבעיה. כל זה בטיפול ביתי, טבעי וללא כל תופעות לוואי. הטיפול מתבצע באופן פשוט וקל, על ידיכם, בנוחיות של ביתכם.
איך עובד טיפול בגלי רדיו?
השימוש בגלי רדיו לטיפולים בכאב הפך בשנים האחרונות לפופולארי ובמיוחד במרפאות הכאב בארץ וברחבי העולם. הבסיס לטכנולוגיה זו הוא הפעלת גלי רדיו בתדר גבוה שגורמים להתחממות הרִקמה העמוקה. שיטה זו זוכה לפופולאריות גבוהה לאחרונה עקב מיעוט בתופעות הלוואי וסיבוכים אפשריים.
המטופל מרגיש את השיפור לפעמים באופן מידי ולפעמים נחוצים עד שלושה שבועות לשם הרגשת השיפור.
עד לפני זמן לא רב, מכשירים מעין אלו היו גדולים ומסורבלים, ונמצאו רק במכוני פיזיותרפיה ומרפאות כאב, אך המכשיר הביתי “סוליו אלפא קיור פלוס” שינה את התמונה, והוא מציע את שלוש הטכנולוגיות יחדיו בחבילה אחת.
בזכות פיתוח ישראלי חדשני וייצור כחול לבן, אתם יכולים לוותר על משככי הכאבים ולחסוך זמן רב בניסיון לקבוע תור לפיזיותרפיה או למרפאת כאב ולעבור לטיפול במכשיר חדשני המציע טיפול טבעי, לא פולשני והכי חשוב בלי תופעות לוואי כלל.
*במידה ויש נפיחות או חום מהאזור אין להשתמש במכשיר בשלב זה אלא רק לאחר שהנפיחות והחום יורדים
מקווים שקיבלתם מידע יעיל – כל מה שרציתם לדעת על דלקות